Finnflats Retrievers  

Finnflats


Ketä me olemme

Olen Tuula Ehrman ja asun Nauvossa, Stenskärin saaressa. Ensimmäinen koirani hankin vuonna 1980, se oli rodultaan Englannin springerspanieli. Sen jälkeen tuli dobermanni sekä useampia tanskandoggeja. Näiden parissa vierähti lähes 20 vuotta.
Vuonna 1998 tuli ensimmäinen sileäkarvainen noutaja. Siitä alkoi aikani flattien parissa. Finnflats-kennelnimi minulle myönnettiin vuonna 2004 ja ensimmäinen FF-pentue näki päivänvalon vuonna 2006. Nyt vuoteen 2018 mennessä Finnflats pentueita on syntynyt 12, yhteensä 94 pentua. Jalostukseen käytän vain terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia koiria. Näiltä täytyy löytyä hyvää työmotivaatiota eli pyrin ylläpitämään sileäkarvaisen noutajan metsästyskäyttöominaisuutta unohtamatta kuitenkaan rodun ulkomuotoa.

Olen Heidi Vainio ja asun Taivassalossa Varsinais-Suomessa. Minun ensimmäinen koirani oli Irlanninsusikoira vuonna 1988 ja sen jälkeen tuli muutamia pitkäkarvaisia mäyräkoiria.
Ensimmäinen sileäkarvainen noutaja tuli vuonna 2013. Tästä päivästä syntyi suuri rakkaus tähän rotuun. Mielenkiintoni rodun kasvattamiseen heräsi ja kasvattajan peruskurssin kävin vuonna 2014. Tuula pyysi minua mukaan Finnflats- kenneliin ja olin todella otettu tästä. On hienoa kun pääsee vanhemman kasvattajan mukana oppimaan rodun jalostamisesta.
Koiriemme kanssa harrastetaan noutajien rodunomaisia lajeja, NOMEa, MEJÄä sekä lisäksi rally-tokoa. Kaikkien koiriemme terveys tutkitaan jalostyöohjeen mukaisesti. Lisäksi olen käynyt osan kanssa luonnetestissä sekä smart dog- testissä. Näistä saa mielenkiintoista lisäinformaatiota koiran käyttäytymisestä. Yksi koiristani toimii kennelliiton lukukoirana ja olenkin hyvin kiinnostunut koiran vaikutuksesta lasten oppimisen edistymiseen.

Pentujen haluaisimme päätyvän vastuuntuntoisiin, aktiivisiin sekä harrastaviin koteihin. Flatti on erittäin energinen ja monimuotoinen harrastuskoira. Edellytyksenä pennun ostamiseen kennelistämme on sitoutuminen rodun terveystarkastuksiin. Kasvatustyömme tulee olemaan pienimuotoista, joten Finnflats-pentuja syntyy noin kerran vuodessa.

 
 
-
 

Ajankohtaista

  Tuloksia lokakuu!

Onnea tuloksista!
SSKN Ry erikoisnäyttely 2021 Sipoo

F Oceanus "Woltti" n...

  Tuloksia!

Onnea taitavat!
F Man O`War "Vili"
VEPE ALO1 pist.96
Masku 19.9. Tuomari M...

  Porvoo KR 11.9.2021

Tuomari Adriana Gaitan
F Nemo
ERI JUN1 SA PU4

  Näyttelytuloksia

Onnea tuloksista
Seinäjoki RN 5.9.
Tuomari Marjo Jaakkola

F Kiza "Kiiza"...

  TULOKSIA!!!

Taipumista, vepeilyä ja näyttelyä
29.8. Pyhäranta Tuomari Monica Lindroos
F Man O`War "Vili"...


 
Tuula Ehrman
Seivistentie 406
21600 Parainen
+358400699197
finnflats@gmail.com
 
Heidi Vainio  
Leikluodontie 130
23310 Taivassalo
+358400822110
Copyright © 2021 Finnflats Retrievers | Webbinen.net